WORSHOP GRAFFITY

NOMAD Gallery & BFTK DJ’s

Street Art: Umění, ne vandalismus – Akce s NOMAD GALLERY

Street art, často zaměňovaný s vandalismem, má kořeny hluboko v městské kultuře a umění. Abychom ukázali, že nejde o ničení cizího majetku, ale o formu uměleckého vyjádření, pořádala NOMAD GALLERY akci, která umožnila účastníkům naučit se základy street artu pod vedením profesionálních sprejerů.

Naučili se, vyzkoušeli a tvořili s NOMAD GALLERY

Během této akce se účastníci seznámili a vyzkoušeli různé techniky malby sprejem. NOMAD GALLERY, galerie známá svými vazbami na zkušené street artisty, poskytovala odborný dohled a vedení, čímž účastníci získali hlubší pochopení tohoto uměleckého stylu. Účastníci nejen poznali, jak pracovat se spreji a vytvářet barevné obrazy, ale také rozvíjeli své estetické cítění a kreativitu. Akce zdůrazňovala, že street art není pouhé „čmárání na zeď“, ale promyšlený proces, který má za cíl vytvořit hodnotná umělecká díla.

Street art styl není ničení, ale vyjádření

Jedním z hlavních cílů akce bylo poukázat na to, že street art má své místo v kulturním a uměleckém prostředí. Sprejování nebylo prezentováno jako ničení cizího majetku, ale jako způsob, jak vyjádřit své názory, pocity a myšlenky. Profesionálové z NOMAD GALLERY ukázali, že když je street art prováděn legálně a s respektem k prostoru.

Vzdělání jako základ

Akce zahrnovala nejen praktické workshopy, ale i teoretické části, ve kterých se účastníci dozvěděli více o historii street artu a jeho významu. Profesionální umělci vysvětlili rozdíly mezi graffiti a street artem a přiblížili, jak se tento styl vyvinul do uznávané formy umění.

Hudba jako součást tvorby

Celé odpoledne bylo propojeno nejen vizuálními, ale i zvukovými vjemy. Hudební doprovod od DJ’s BTFK přinesl dynamickou atmosféru a dodal akci rytmus, který inspiroval umělce při jejich tvorbě. Street art a hudba se spojily do jedinečné směsi, která dokázala oslovit nejen oči, ale i uši všech přítomných.

Shrnutí akce

Akce s NOMAD GALLERY nabídla účastníkům unikátní příležitost nejen naučit se nové dovednosti, ale i překonat předsudky spojené s pouličním uměním. Ti, kteří se zúčastnili, si na vlastní kůži vyzkoušeli, co to znamená tvořit ve veřejném prostoru a získali nový pohled na street art jako formu uměleckého vyjádření. Street art není o ničení, je to o umění, a tato akce to jasně demonstrovala.

Nechte nám zprávu